Διεθνή

Τι αποκάλυψε ο Μπόρις Τζόνσον για την βασίλισσα Ελισάβετ

Σε μία αποκάλυψη σχετικά με την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β' λίγο πριν φύγει από την ζωή, προχώρησε ο Μπόρις Τζόνσον

Τι αποκάλυψε ο Μπόρις Τζόνσον για την βασίλισσα Ελισάβετ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, παραβίασε αμφιλεγόμενα το βασιλικό πρωτόκολλο και υποστήριξε στα επερχόμενα απομνημονεύματά του ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έπασχε από καρκίνο των οστών πριν από το θάνατό της.

Σύμφωνα με το AP, στο βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί στα ράφια των καταστημάτων στις 10 Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα σε συνέχειες στην εφημερίδα Daily Mail -στην οποία ο Τζόνσον γράφει επίσης- αναφέρθηκε στις τελευταίες ημέρες της μονάρχη στο Balmoral της Σκωτίας.

Ο Τζόνσον παραιτήθηκε επισήμως μόλις δύο ημέρες πριν από τον θάνατο της Ελισάβετ Β’ τον Σεπτέμβριο του 2022 και στα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξαν έντονες εικασίες για το πώς ακριβώς απεβίωσε.

«Ήξερα εδώ και ένα χρόνο ή περισσότερο ότι είχε μια μορφή καρκίνου των οστών και οι γιατροί της ανησυχούσαν ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να εισέλθει σε απότομη πτώση», έγραψε στο απόσπασμα.

Ο απολογισμός του Τζόνσον είναι η πρώτη δημόσια ένδειξη από πρώην υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο για το ποια μπορεί να ήταν η αιτία θανάτου της βασίλισσας. Στο πιστοποιητικό θανάτου της αναφέρεται ως «γήρας».

Ο Τζόνσον δεν είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που αναπολεί τη ζωή του, τη θητεία του και τις αλληλεπιδράσεις του με την εκλιπούσα βασίλισσα σε μια αυτοβιογραφία. Οι πρώην Βρετανοί ηγέτες Τόνι Μπλερ, Γκόρντον Μπράουν και Ντέιβιντ Κάμερον το έκαναν, αλλά μόνο σε γενικές γραμμές και χωρίς το ίδιο επίπεδο ζωντανών λεπτομερειών όπως ο Τζόνσον.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν την πολιτική να μην σχολιάζουν βιβλία που κυκλοφορούν για τη βασιλική οικογένεια και ως εκ τούτου δεν έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Τζόνσον.

Exit mobile version