Κακοκαιρία live: Πότε και τι ώρα θα βρέξει στην Αττική

Με άστατο καιρό θα περάσουν οι επόμενες ώρες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, όπου η Cassandra θα φέρει βροχοπτώσεις και κατά τόπους έντονες καταιγίδες.

Κακοκαιρία live: Πότε και τι ώρα θα βρέξει στην Αττική

Με άστατο καιρό θα περάσουν οι επόμενες ώρες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, όπου η Cassandra θα φέρει βροχοπτώσεις και κατά τόπους έντονες καταιγίδες, μέχρι και την Κυριακή. Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο, παραμένει σε ισχύ μέχρι το Σάββατο.

Η περιοχή της Αττικής φαίνεται να μένει ανεπηρέαστη από την κακοκαιρία. Η θερμοκρασία σήμερα, Παρασκευή, θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αναμένονται βροχοπτώσεις.

Αύριο, Σάββατο, ο υδράργυρος θα κυμαίνεται ξανά σε παρόμοια επίπεδα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια πιθανότητα εμφάνισης ασθενών βροχοπτώσεων κατά το μεσημέρι, περίπου στις 4, στα δυτικά, ειδικότερα στον Ασπρόπυργο, τα Μέγαρα και τις γύρω περιοχές.

Live η πορεία της κακοκαιρίας από το windy:

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πού θα πέσει μεγάλος όγκος νερού από την κακοκαιρία

Το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Ιταλία φέρνει βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και μεγάλο όγκο νερού, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί για πλημμυρικά επεισόδια.

Σήμερα, είναι μία ημέρα που θα αρχίσει ο καιρός να αλλάζει ιδιαίτερα στη δυτική Ελλάδα.

Έρχεται ένα οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας, ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία, θα κινηθεί ανατολικά βορειοανατολικά και θα απασχολήσει πρώτα τη δυτική Ελλάδα σήμερα και από αύριο θα κάνει ένα πέρασμα και από άλλες περιοχές για να καταλήξει προς το ανατολικό βορειοανατολικό Αιγαίο και τη βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα με αρκετά φαινόμενα.

Σήμερα Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου σιγά σιγά ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά προς το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα όπου θα συναντήσουμε βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένουμε ήπιες καιρικές συνθήκες με λίγες συννεφιές οι οποίες προς τα κεντρικά και βόρεια το βράδυ θα αυξηθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχές.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Λίγα τα φαινόμενα στη Θεσσαλία όπου το απόγευμα θα βγουν κάποιες βροχοπτώσεις.

Εκεί που πρέπει να δείξουμε προσοχή είναι στην Ήπειρο και βόρειο Ιόνιο όπου θα έχουμε αρκετές βροχές και αρκετά ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα και στη συνέχεια

Στην Αττική, δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο καθώς θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο συννεφιές το απόγευμα.

Οι άνεμοι κοντά στα 5 με 6 μποφόρ και ο υδράργυρος κοντά στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένουμε ήπιο καιρό μέχρι και το μεσημέρι στη συνέχεια θα σημειωθούν κάποιες βροχοπτώσεις σε θαλάσσιες, παραθαλάσσιες περιοχές, όχι όμως κάτι το αξιόλογο, οι άνεμοι στα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.