Ελλάδα

Κλειστά σχολεία στην Αθήνα την Πέμπτη 3/10 – Ποιος ο λόγος

Κλείνουν για μια μέρα τα σχολεία της Αθήνας την Πέμπτη. Ποιος είναι ο λόγος;

Κλειστά σχολεία στην Αθήνα την Πέμπτη 3/10 – Ποιος ο λόγος

Λουκέτο θα μπει για μια μέρα σε όλα τα σχολεία της Αθήνας…

Πρόκειται για την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και αφορά σε όλη την περιοχή του Δήμου Αθηναίων.

Ποιος ο λόγος για το κλείσιμο που θα δώσει… ρεπό μιας μέρας σε καθηγητές και μαθητές.

Γιατί μένουν κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Αθηναίων

Ο λόγος που τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου θα είναι κλειστά είναι ο εορτασμός του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη, που είναι ο πολιούχος της πόλης.

Εκείνη την ημέρα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και οι μαθητές θα απολαύσουν μια μέρα ξεκούρασης.

Ήδη στους γονείς μαθητών της Αθήνας έχουν σταλεί από τα σχολεία οι σχετικές ενημερώσεις για τη μη διεξαγωγή μαθημάτων όπου αναγράφεται χαρακτηριστικά «Την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, λόγω της γιορτής του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, πολιούχου της πόλης των Αθηνών, το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό.»

Λίγα λόγια για τον Άγιο Διονύσιος τον Αρεοπαγίτη

Ο Άγιος Διονύσιος απέκτησε το προσωνύμιο Αρεοπαγίτης όπως αρκετοί μπερδεύουν εξαιτίας της συμμετοχής του στο συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Υπήρξε εξέχων μέλος της αθηναϊκής κοινωνίας, ιδιαίτερα μορφωμένος και από τους πρώτους που πίστεψαν το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου στον Άρειο Πάγο.

Υπήρξε Επίσκοπος Αθηνών, μετά τον Άγιο Ιερόθεο, τον πρώτο Επίσκοπο Αθηνών, που χειροτόνησε ο Απόστολος Παύλος.

Η δράση του δεν επικεντρώθηκε όμως μόνο στην Αθήνα. Σύμφωνα με την παράδοση ταξίδεψε μέχρι την Γαλλία όπου δίδαξε τον χριστιανισμό. Κάποιοι αποδίδουν σε αυτόν την πρώτη χριστιανική Εκκλησία στο Παρίσι όπου τελικά ο ίδιος θανατώθηκε δι’ αποκεφαλισμού εξαιτίας της πίστης του.

Μια παράδοση θέλει τον ίδιο τον Αγιο Διονύσιο να παραδίδει την κεφαλή του αμέσως μετά τον αποκεφαλισμό του σε μια Χριστιανή που βρισκόταν στο σημείο. Η Κάρα του φυλάσσεται στην Μονή Δοχειαρίου στο Άγιον Όρος.

Κατά μια δεύτερη παράδοση ο Διονύσιος βρέθηκε και στους Αγίους Τόπου προκειμένου να γνωρίσει την Παναγία. Μάλιστα σε αρκετές αγιογραφικές προσεγγίσεις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μαζί με τους Αποστόλους απεικονίζεται και ο Αρεοπαγίτης στον οποίο αποδίδεται η φράση πως «το παρουσιαστικό της, τα χαρακτηριστικά της, η όλη εμφάνιση της μαρτυρούν, ότι είναι πράγματι Μητέρα Θεού».

Exit mobile version