Ελλάδα

Κλειστά σχολεία στις 23 Οκτωβρίου: Ποιες είναι οι εξελίξεις για το ολοήμερο

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα προχωρήσουν σε απεργία στις 23 Οκτωβρίου, προκαλώντας ανησυχία στους γονείς σχετικά με τη διεξαγωγή των μαθημάτων και τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου εκείνη την ημέρα.

Κλειστά σχολεία στις 23 Οκτωβρίου: Ποιες είναι οι εξελίξεις για το ολοήμερο

Η απόφαση αυτή για 24ωρη απεργία έχει ανακοινωθεί από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), δημιουργώντας ερωτήματα για το αν τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική απεργία, με κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12:00 στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας. Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία.

Η συμμετοχή στην απεργία αποτελεί προσωπική επιλογή των δασκάλων και νηπιαγωγών, οι οποίοι αποφασίζουν εάν θα ενημερώσουν εκ των προτέρων τους γονείς των μαθητών τους σχετικά με το αν θα απεργήσουν ή όχι.

Θα είναι κλειστά τα σχολεία;

Είθισται οι εκπαιδευτικοί να ειδοποιούν τους γονείς για την πρόθεσή τους να απεργήσουν ώστε να διευθετηθεί ποιος θα κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι όμως έγκειται καθαρά στην διάθεση του εκπαιδευτικού και δεν είναι υποχρεωτικό.

Αξίζει επίσης οι γονείς να έχουν κατά νου ότι μπορεί να γίνουν κανονικά τα μαθήματα της τάξης του παιδιού εφόσον δεν απεργεί ο δάσκαλος όμως μπορεί να απεργεί ο δάσκαλος που έχει αναλάβει το ολοήμερο.

Σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να ρωτήσετε τον υπεύθυνο του ολοήμερου σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό για το τι προτίθεται να πράξει την μέρα της απεργίας.

Exit mobile version