Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου: Η πρώτη πρόβλεψη είναι αρνητική

Τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό κατά την φδετινή εθνική μας εορτή, στις 28 Οκτωβρίου 2024.

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου: Η πρώτη πρόβλεψη είναι αρνητική

Ένα αρχικό πλαίσιο για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Ελλάδα κατά τον Οκτώβριο παρουσίασε ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Νίκος Καντερές, περιγράφοντας τον μήνα ως «διπρόσωπο». Ωστόσο, τα πρώτα δεδομένα δεν είναι ευνοϊκά για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, προβληματίζοντας όσους σχεδιάζουν εκδρομή.

Μετά την ήπια κακοκαιρία που θα επηρεάσει την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα αυξηθεί ξανά, ενώ στα μέσα του μήνα αναμένεται ένας… μίνι καύσωνας, δηλαδή μια θερμή εισβολή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Το τελευταίο 15νθημερο του Οκτωβρίου, ο καιρός παρουσιάζει άλλο πρόσωπο, καθώς επιστρέφουν οι βροχές.

Έτσι, φαίνεται πως το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα είναι βροχερό.

«Μάλιστα βλέπω προς τα μέσα του μήνα θα έχουμε μια θερμή εισβολή για να αποκτήσει ενδιαφέρον ο καιρός για την Ελλάδα από πλευράς βροχών στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Είναι φυσιολογικό», ανέφερε ο κ. Καντερές στο Action24.

«Την 1η Οκτωβρίου του 1991 ήταν η θερμότερη μέρα της χρονιάς, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 32-33 βαθμούς. Επίσης το 2012 και το 1992 είχαμε στην Αθήνα 20 μέρες από 26 έως 31 βαθμούς, Οκτώβριο μήνα», συμπλήρωσε.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ασφαλείς προγνώσεις, παρά μόνο προβλέψεις.