Ελλάδα

Πότε ξεκινά η κακοκαιρία: Τι θα συμβεί στην Αθήνα

Η κακοκαιρία Κασσάνδρα πλησιάζει την Ελλάδα, φέρνοντας μαζί της βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή.

Πότε ξεκινά η κακοκαιρία: Τι θα συμβεί στην Αθήνα

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ, ο διευθυντής της ΕΜΥ, κ. Θοδωρής Κολυδάς η κακοκαιρία Κασσάνδρα είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται στον Κόλπο της Γένοβας σήμερα και το οποίο θα επηρεάσει την Ιταλία και τις χώρες των Βορειοδυτικών Βαλκανίων με ισχυρές βροχές, ενισχυμένους ανέμους και coastal events.

Στη χώρα μας θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και έως το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος, με φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους ισχυρά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η Αθήνα θα δει κάποιες βροχές το Σάββατο, με τα φαινόμενα να μην προβληματίζουν, ενώ την Κυριακή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Η θερμοκρασία το Σάββατο πάντως σε πολλές περιοχές θα φτάσει ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αθήνα ο υδράργυρος θα δείχνει 29 με 30 βαθμούς.

Η πορεία της κακοκαιρίας, όπως φαίνεται στους χάρτες που ανέβασε ο Θοδωρής Κολυδάς:

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε θα έρθει η κακοκαιρία, μπόρες και στην Αττική

Για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» την χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης, προειδοποίησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, προς το απόγευμα θα ενταθούν τα φαινόμενα στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται προς το βράδυ. Αύριο Παρασκευή, αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί πιο ανατολικά.

Από την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν προς τα ανατολικά τμήματα, ενώ οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, με τον υδράργυρο να παραμένει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος του Open, η χώρα θα επηρεαστεί από ένα χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα ενισχυθούν κυρίως την Κυριακή και την Δευτέρα. Από αύριο θα κινηθεί ανατολικότερα και θα επηρεάσει και άλλες περιοχές αλλά όχι με τόσο έντονα φαινόμενα.

Τέλος, ανέφερε ότι το Σάββατο το απόγευμα αναμένονται στην Αττική μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα θα εκτονωθεί η κακοκαιρία στα ανατολικότερα άκρα της χώρας.

Exit mobile version