Θρήνος για τον Μίλτου Τεντόγλου

Η οικογένεια του Μίλτου Τεντόγλου βρίσκεται σε κατάσταση πένθους τις τελευταίες ημέρες, λόγω του θανάτου του παππού του πρωταθλητή.

Θρήνος για τον Μίλτου Τεντόγλου

Ο παππούς του Μίλτος Τεντόγλου άφησε την τελευταία του πνοή τις τελευταίες ημέρες του Σεπεμβρίου, με το δέσιμο μεταξύ του ιδίου και του δισ. χρυσού Ολυμπιονίκη σε Τόκιο και Παρίσι να είναι μεγάλο, αφού αποτελούσε τον άνθρωπο που τον συνόδευε σε πολλές αποστολές του στο εξωτερικό και την Ελλάδα για να παρακολουθήσει δια ζώσης τους αγώνες του.

Η κηδεία θα τελεστεί το μεσημέρι του Σαββάτου (05/10, 12:00) στον τόπο καταγωγής του, Πηγαδίτσα Γρεβενών.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου έναν χρόνο είχε προκαλέσει συζήτηση το γεγονός ότι ο Μίλτος Τεντόγλου, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο της αποστολής της Ελλάδας, μετά την απίστευτη νίκη του στον τελικό του άλματος εις μήκος, προσπέρασε τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτη Δημάκο, για να χαιρετήσει τον παππού του.

«Πρώτα τον παππού», είπε ο 25χρονος πρωταθλητής και έτρεξε να αγκαλιάσει τον παππού του ο οποίος δεν κρατιόταν να έτρεχε προς το μέρος του. «Ο παππούς μου έχει πρόβλημα υγείας πολύ σοβαρό και ταξίδεψε μέχρι εδώ και ήθελα να του δώσω τη χαρά να τον χαιρετήσω πρώτο και αυτό έκανα» είπε ο Τεντόγλου μετά την παρεξήγηση που προέκυψε.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι έχω καρκίνο και παλεύω με αυτό που έχω. Ήρθε και με βρήκε αυτό και θα το νικήσω», δήλωνε στη συνέχεια σε συνέντευξή του ο παππούς του. «Πήρα χάπια για τον πόνο, για να μπορέσω να δω τον αγώνα και να τον χαρώ με όλη μου την καρδιά. Έγινε παρεξήγηση με τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, ο Μίλτος δεν είναι τέτοιο παιδί, δεν θα το έκανε ποτέ να τον παραμερίσει. Ήθελε να χαιρετήσει πρώτα εμένα γιατί ήξερε τι περνάω».