Ρεύμα: Τι θα γίνει με την επιδότηση – Οι τιμές τον Οκτώβριο

Δείτε αναλυτικά τις τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ρεύματος για τον Οκτώβριο και τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις.

Ρεύμα: Τι θα γίνει με την επιδότηση - Οι τιμές τον Οκτώβριο

Ανακοινώθηκαν από τους παρόχους τα οικολογικά οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις, τα τιμολόγια αυτά παρουσιάζουν μείωση από 6% έως 17% αυτόν τον μήνα, σε σύγκριση με τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου, ενώ δύο προμηθευτές (Ήρων και Protergia) διατήρησαν σταθερές τις τιμές για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Οι τιμές κυμαίνονται από 13,974 έως 18,558 σεντς ανά κιλοβατώρα, ενώ η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ ανέρχεται στα 12,062 σεντς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι πάροχοι στην αγορά διατήρησαν τις ίδιες τιμές για τον Οκτώβριο όπως και τον Σεπτέμβριο, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 16 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Οι ανακοινώσεις των παρόχων για τις τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Αναλυτικά τα πράσινα οικιακά τιμολόγια ρεύματος των παρόχων για τον τρέχοντα μήνα διαμορφώνονται ως εξής:

1.ΔΕΗ:

Η μέση τιμή του πράσινου τιμολογίου της για τον τρέχοντα μήνα διαμορφώνεται στα 14,9 λεπτά. Η τιμή αυτή είναι χαμηλότερη κατά 6,1% σε σχέση με το Σεπτέμβριο.
Στα 16,34 λεπτά η κιλοβατώρα ανέρχεται η τιμή του ρεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δηλαδή η τιμή είναι μειωμένη κατά 4,7% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

2. Protergia (Οικιακό Value Special):

Στα 15,99 λεπτά διαμορφώνεται η τιμή του ρεύματος από 14,59 λεπτά ανά μεγαβατώρα που ήταν τον Σεπτέμβρη μετά την επιδότηση.

3.Ήρων (Basic Home)

Στα 15,88 λεπτά ανά κιλοβατώρα είναι η τιμή του ρεύματος τον Οκτώβριο από 14,48 λεπτά ανά μεγαβατώρα που ήταν το Σεπτέμβριο μετά την επιδότηση.

4.Εlpedison

Η τιμή του ρεύματος ανέρχεται στα 15,85 λεπτά ανά μεγαβατώρα για κατανάλωση έως και 100 kWh από 14,45 λεπτά ανά μεγαβατώρα που ήταν το Σεπτέμβρη μετά την επιδότηση.
Η τιμή ρεύματος πάει στα 18,55 λεπτά ανά μεγαβατώρα για κατανάλωση από 100 kWh και πάνω .

5. NRG

Η τιμή του ρεύματος ανέρχεται στα 15,83 λεπτά ανά μεγαβατώρα από 17,33 λεπτά ανά μεγαβατώρα που ήταν τον περασμένο μήνα.

6. ΖΕΝΙΘ

Η τιμή του ρεύματος διαμορφώνεται στα 14,90 λεπτά ανά μεγαβατώρα τον Οκτώβριο από 14,43 λεπτά ανά μεγαβατώρα που ήταν τον περασμένο μήνα.

7.Ελίν (Power On! Home Green)

Στα 13,97 λεπτά ανά κιλοβατώρα είναι η τιμή του ρεύματος από 14,59 λεπτά ανά μεγαβατώρα που ήταν τον περασμένο μήνα.

8.Volton

Η τιμή του ρεύματος πάει στα 17,89 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

9.Φυσικό Αέριο

Η τιμή του πράσινου τιμολογίου διαμορφώνεται στα 15,91 λεπτά ανά μεγαβατώρα από 15,95 λεπτά που ήταν τον περασμένο μήνα.

10. Volton

Στα 17,89 λεπτά ανά μεγαβατώρα είναι η τιμή ρεύματος τον Οκτώβριο από 18,08 λεπτά ανά μεγαβατώρα που ήταν τον Σεπτέμβριο

Η μέση τιμή ενέργειας

Επίσης επισημαίνεται πως η εξέλιξη αυτή έγκειται στο ότι η μέση τιμή ηλεκτρικής ενέργειας υποχώρησε στα 112,35 ευρώ ανά μεγαβατώρα το Σεπτέμβριο από 129,83 ευρώ που ήταν τον Αύγουστο. Ωστόσο σήμερα η τιμή της χονδρικής του ρεύματος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας υποχώρησε στα 102.46 ευρώ, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα euenergy.live

Για το θέμα του ρεύματος μίλησε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή από τη συχνότητα του Realfm 97,8. «Οι επόμενοι μήνες θα είναι χαμηλότερων τιμών. Σε κάθε περίπτωση, όμως, σε αυτό το όριο που είπαμε γύρω στα 15 σεντς -χονδρικά σας το λέω- η κυβέρνηση όταν θα ανεβαίνει πάνω από εκεί η τιμή έχει την βούληση να παρεμβαίνει» τόνισε.