Να μη βιώσουμε κάτι ακόμη χειρότερο από όσα ζούμε

Απομένουν τρία χρόνια πριν το στήσιμο καλπών για τις εθνικές εκλογές. Με τον ΣΥΡΙΖΑ σε απόλυτη αποσύνθεση και το ΠΑΣΟΚ σε αναζήτηση.

Να μη βιώσουμε κάτι ακόμη χειρότερο από όσα ζούμε

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σκεπάζει τα πάντα…

Τι κι αν η ακρίβεια είναι μεγάλη, τι κι αν τα ενοίκια έχουν πάει στον Θεό, ο πρωθυπουργός δεν έχει χάσει την δημοφιλία του παρότι το κόμμα του έχει ήδη υποστεί την φθορά της εξουσίας.

Προσωπικά δεν θυμάμαι ανάλογο παράδειγμα από την Μεταπολίτευση και μετά, να έχουν πάει τόσο πολλά λάθος στον τόπο κι η οργή των πολιτών να μην αποτυπώνεται στους χειρισμούς του νο1 της κυβέρνησης.

Είναι γεγονός ότι ειδικά η διεθνής παρουσία του Μητσοτάκη είναι έντονη, ενισχύοντας έτσι την ηγετικότητά στο εσωτερικό της χώρας, παρότι αρκετές επιλογές του σε θέσεις-κλειδιά δεν έχουν αποδειχθεί οι καλύτερες, μιλάμε φυσικά για τους υπουργούς του.

Παρατηρώντας, πάντως, τη μεγάλη εικόνα του πολιτικού σκηνικού, είναι δεδομένο ότι το σύστημα πάσχει. Με τον πρωθυπουργό να θεωρείται η μοναχική στιβαρή παρουσία στον τόπο την ώρα που ο κόσμος γονατίζει από το κόστος ζωής, κάτι πάει λάθος και δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει πολιτικές επιστήμες για να το καταλάβεις.

Η κυβέρνηση περνά τη χειρότερη φάση της. Παρόλα αυτά, όμως, σε καμία περίπτωση δεν απειλείται εκλογικά, διότι η αντιπολίτευση βιώνει ακόμη χειρότερη κατάσταση, συρόμενη πίσω από ένα μίζερο τοπίο αλληλοσπαραγμών και βυζαντινισμών, που δύσκολα θα μας εκπλήξει με κάτι στοιχειωδώς καλύτερο τα επόμενα έτη.

Ας ελπίσουμε λοιπόν σε μια προοπτική: απλώς να μη βιώσουμε κάτι ακόμη χειρότερο από όσα ζούμε τώρα. Βλέπετε τι γίνεται στη γειτονιά μας με την Μέση Ανατολή επί ποδός πολέμου και τους απέναντι να κάνουν όνειρα για…γαλάζιες πατρίδες, κάτι βέβαια που ποτέ δεν έχει φύγει από το νου τους, αρνούμενοι να αποδεχθούν ότι μια χώρα σε πολλαπλάσιο μέγεθος της δικής μας έχει περιχαρακωθεί μόνο στα μικρασιατικά παράλια!

Κι ως γνωστόν από την αρχαιότητα είναι γνωστό πως όποιος κυβερνά τις θάλασσες, κυβερνά τον κόσμο!