Προειδοποίηση από τη Ματίνα Παγώνη – «Έχει αρκετές ισώσεις και κορονοϊό, ανησυχούμε»

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής 4/10 την έντονη ανησυχία της σχετικά με την έξαρση του κορονοϊού καθώς και για τις ιώσεις που κυκλοφορούν.

Προειδοποίηση από τη Ματίνα Παγώνη – «Έχει αρκετές ισώσεις και κορονοϊό, ανησυχούμε»

Ειδικότερα, μιλώντας για τα αντιγριπικά εμβόλια, υπογράμμισε ότι θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν περίπου από τις 20 Οκτωβρίου.

«Έχει αρκετές ιώσεις και Covid έχει, τα πάντα έχει» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Ματίνα Παγώνη.

Υπάρχει ανησυχία

«Από 20 Οκτώβρη και μετά ξεκινούν τα εμβόλια της γρίπης οι ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή μεγάλοι σε ηλικία και υποκείμενα νοσήματα. Αυτή είναι η πρώτη ομάδα γιατί θέλουμε δύο εβδομάδες για αντισώματα. Πέρυσι όλες οι ιώσεις και όλες οι γρίπες είχαν αρχίσει από Οκτώβρη, εμείς θα το πάμε έτσι σιγά σιγά, ομάδες ομάδες θα τελειώσουν. Νοέμβριο θα πάνε οι πιο νεαρές ηλικίες. Για τα μικρά παιδιά, οι γονείς θα μιλήσουν με τον παιδίατρο και αυτός θα δώσει τις οδηγίες» επεσήμανε.

«Ανησυχούμε πάρα πολύ γιατί πέρυσι είχαμε κάτι εξάρσεις τέλος Οκτώβρη και Νοέμβρη και είχαμε ουρές στα παιδιατρικά νοσοκομεία, με πάρα πολλά περιστατικά. Οι ιώσεις είχαν αρχίσει πάρα πολύ νωρίς. Ελπίζουμε φέτος να μην είναι σε έξαρση τόσο νωρίς, να πάνε λίγο πιο μετά, για το καλό όλων μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Όσον αφορά τον Covid, τα αντιικά φάρμακα έχουν βοηθήσει πάρα πολύ από ηλικίες 64 και πάνω. Αυτό όμως μέχρι το πρώτο 5νθημερο σε συνεννόηση με τον γιατρό. Μετά τα τρία χρόνια του Covid έχουν εξασθενήσει οι οργανισμοί, δεν έχουν τα αντισώματα που είχαν. Είχαν και τα προβλήματά τους τα οποία άφησαν πίσω, είχαν απορυθμιστεί σε πολλά θέματα. Χρειάζεται λίγο προσοχή. Χρειάζεται ένα αντισηπτικό μαζί μας» είπε κλείνοντας η Ματίνα Παγώνη.